Nobilier

Producător de mobilier clasic

Tradiția Nobilier

Înființată în 1992, firma ReșetarM a reprezentat, pe tot parcursul existenței sale, o coordonată de referință în producția de mobilier în stil clasic din România.

Procesul creativ, prin care s-au conturat produsele noastre, nu s-a clădit, cum se întâlnește deseori, pe moștenirea altor meșteșugari și pe tradiții, ci mai degrabă s-a născut prin noi, prin dorința și dedicarea de a da o formă și a insufla eleganță lemnului, astfel luând naștere propria noastră tradiție. Această tradiție a început de la ideea și prin pasiunea lui Mihai Reșetar de a dezvolta o fabrică de mobilier. În afară de pregătirea și experiența cumulată înn prealabil, timp de 40 de ani, în toate departamentele producției de mobilier, Mihai Reșetar s-a bucurat de suportul și ajutorul familiei sale. Astfel pasiunea sa s-a transmis mai departe familiei și  familia generațiilor următoare, pe toate palierele de producție și administrare, devenind o ‘afacere de familie’ în adevăratul sens al cuvântului.

Design și estetică

Modelate cu linii simple dar și o complexitate estetică redată prin detalii sculpturale, creațile noastre urmăresc să inspire două elemente: familiaritate și eleganță. Stilul nostru revitalizează perioada secolului 18-lea, cu multe influențe italiene și franțuzești – Ludovic VX / VXI, dar și cateva din sfera cottage englezești.

Nobilier nu își dorește să reprezinte un simplu producator de mobilier, apariția ei în sine, precum și îndelungul proces de dezvoltare ce se întinde de peste două 25 de ani, reprezintă o continuă stare de inovație și adaptare a stilului clasic la exigențele contemporane.

Capabilitatea tehnică de producție

Producția se desfășoara pe o suprafață de peste 6000 mp și are în momentul de față 125 de angajați, care se implică cu aceeși pasiune și dedicare pentru acest domeniu.

Odată cu modernizarea și exigențele de pe piață, Nobilier s-a aliniat tehnologic și a adaptat procesul de producție cerințelor de precizie și desăvârșire a formelor prin introducerea de utilaje performante.

Dispunem de utilaje cu comandă numerica – roboți industriali CNC – cu 3 și 5 axe pentru prelucrări mecanice, roboti de pulverizare, laser cut pentru intarsii și detalii speciale, uscatoare performante pentru lemn și multe alte utilaje specifice producției.

Materiale și procedee tehnologice

Materialele lemnoase pe care le utilizăm includ:

esențe tari - paltin, frasin și tei, fag si stejar.

furnire - nuc, paltin, frasin și tei, fag, meranti, sapelli, palisandru, zebrano, mahon, etc..

semifabricate din lemn - mdf, placaj, panel, pal, etc..

Finisajele se realizează în peste 20 de culori și nuanțe, cu lacuri poliuretanice, nitrocelulozice, pe bază de apă sau uleiate, conforme standardelor U.E..

Scheletele tapițeriilor se realizează din: plop, tei, carpen, fag sau rășinoase, iar umpluturile sunt perne de arcuri din sârmă de oțel produsă în România, vatelină, pene, poliuretan, etc.. Husele sunt executate din piele naturală din Italia, stofe și mătăsuri din SUA, Polonia, Emiratele Arabe și România, precum și piei ecologice.

Extensiile opționale utilizate pentru canapele sunt de origine Italiana, de asemenea și mânerele, balamalele, boraștele și cheile, etc..

În ceea ce privește ambalarea, se realizează în cutii de carton tip V, pentru transport terestru și din carton special cu protecție împotriva umezelii și salinității, pentru transportul maritim.

Domeniul de activitate

Producția noastră onoreză comenzi pentru case private, precum și proiecte în domeniul business sau HORECA, câteva dintre care le veți regăsi și in site-ul nostru la secțiunea ‘Proiecte’.

În de-a lungul acestori ani am reușit sa fim prezenți constant pe piața autohtonă dar și pe piața europeană și internațională, proiectele noastre, precum și satisfacția clienților, demonstrează calitatea produselor și dedicarea pentru angajamentele pe care ni le asumăm.

Obiectivele firmei

Nu ne dorim să fim percepuți doar ca un producător de mobilă, ori ca interacțiunea cu noi să însemne o simplă tranzacție, ci  sa fim o sursă de inspirație pentru experiența prin care aduceți la viață o casă ori o încăpere, prin povestea pe care o va ilustra mobilierul și decorațiile alese.

Obiectivul nostru principal este de transmite mai departe tradiția, de a reuși să ne desăvarșim constant, adaptându-ne și împărtășind mai departe clienților noștrii povestea acestei tradiții și pasiunea pentru mobilier.

Proiecte:

CARUL DIN STELE - bar heraldic

HOTEL ROYAL CLASSIC

MOTEL STILL

RESTAURANT MELODY

HOTEL ASTORIA - ORADEA

VILA DECORALE

HOTEL PRESIDENT - BAILE FELIX

Găsiți mai multe exemple pe site-ul nostru la secțiunea PROIECTE.

De asemenea ne puteți găsi și pe pagina noastra de Facebook: Nobilier - The Art Of Fruniture.